Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Karnemelkcake met ras el hanout & rozenglazuur

Nagerecht | minuten | 8 personen

Ingrediënten

3 eieren

175 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-extract

175 g bloem

150 g boter, gesmolten 1 tl bakpoeder

1 volle el ras el hanout 150 ml karnemelk

Voor de topping

75 g poedersuiker, gezeefd 3 tl rozenwater

een paar gedroogde eetbare

rozenblaadjes (o.a. natuurwinkel), ter garnering, optioneel

Bereidingswijze

Ras el hanout is een bekroond specerijenmengsel met een aardse smaak, dus ik snap heel goed als je me voor gek verklaart dat ik met dit recept kom. Gelukkig kan ik melden dat deze cake een groot succes was. De rozenglazuur vult de kruidige smaak van de cake prachtig aan.

 

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een broodvorm van 900 gram met bakpapier.

 

Klop de eieren met de fijne kristalsuiker in een grote mengkom glad. Klop dan het vanille-extract, de bloem, de gesmolten boter, het bakpoeder
en de ras el hanout erdoor en klop tot een glad beslag. Voeg tot slot de karnemelk toe en roer er goed door.

 

Schenk het beslag in de broodvorm en bak 50 tot 55 minuten in de oven, tot een satéprikker of mes er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de vorm.

 

Meng voor het glazuur de poedersuiker met het rozenwater in een kleine kom glad. Strijk het glazuur over de afgekoelde cake. Bestrooi eventueel met de gedroogde rozenblaadjes.

Ingrediënten

3 eieren

175 g fijne kristalsuiker 1 tl vanille-extract

175 g bloem

150 g boter, gesmolten 1 tl bakpoeder

1 volle el ras el hanout 150 ml karnemelk

Voor de topping

75 g poedersuiker, gezeefd 3 tl rozenwater

een paar gedroogde eetbare

rozenblaadjes (o.a. natuurwinkel), ter garnering, optioneel

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.