Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Hongaarse goulash van portobello

Uit van

Hoofdgerecht | 20 minuten | 4 personen

Ingrediënten

– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 gele paprika, in grote stukken
– 1 rode of groene paprika, in grote stukken
– 600 g tomatenblokjes, uit blik of pot
– 200 g witte bonen, uit pot, uitgelekt
– 700 g portobello, in grote stukken
– 80 g ontpitte groene olijven, in ringen
– 1 dl rode wijn
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 2 tl oregano
– chilivlokken
– zout
– olijfolie

Bereidingswijze

Stoof de ui gaar in wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg de paprikastukken toe en stoof ze even mee.

 

Voeg de tomaten, de witte bonen, de olijven en de rode wijn toe. Kruid de saus met paprikapoeder, komijnzaad, oregano, chilivlokken en zout.

 

Bak intussen in een andere pan de portobellostukken op een hoog vuur tot ze bruin kleuren. Roer ze niet te vaak om tijdens het bakken. Kruid ze met zout.

 

Voeg de portobello bij het stoofpotje. Leng de saus eventueel aan met water en serveer met tagliatelle.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

– 1 ui, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 gele paprika, in grote stukken
– 1 rode of groene paprika, in grote stukken
– 600 g tomatenblokjes, uit blik of pot
– 200 g witte bonen, uit pot, uitgelekt
– 700 g portobello, in grote stukken
– 80 g ontpitte groene olijven, in ringen
– 1 dl rode wijn
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl komijnzaad
– 2 tl oregano
– chilivlokken
– zout
– olijfolie

Zie ook: