De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Groene shakshuka

Uit Basisgerecht 3 Bonusgerechten 0 Restjes van Keda Black

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

6 courgettes
olijfolie
2-3 takjes tijm
1 bosje bladpeterselie
100 g rucola
50 g ontpitte groene olijven
200 g diepvriesdoperwten
biologische citroen
4 eieren
100 g feta
pimentpoeder
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven tot 210 graden. Snijd de ­courgettes in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met 2 eetlepels olie en meng. Strooi de tijm erover en breng op smaak met zout en peper. Zet 15-20 minuten in de oven.

 

Meng driekwart van de courgettes (met bakvocht) met de rucola (bewaar wat voor het ­bestrooien) en de fijngehakte peterselie, de olijven, de helft van de doperwten, een scheutje citroensap, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper.

 

Schep hier de rest van de doperwten en courgettes doorheen. Verwarm de helft (maak van de rest een groene pesto) met 1 eetlepel olijfolie al roerend in een koekenpan, op laag vuur.

 

Maak met de achterkant van een lepel 4 kuiltjes in het mengsel en breek hier de eieren boven. Laat 3-4 minuten zachtjes bakken tot de eieren gestold zijn.

 

Bestrooi met de rucola, blokjes feta en wat pimentpoeder.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

6 courgettes
olijfolie
2-3 takjes tijm
1 bosje bladpeterselie
100 g rucola
50 g ontpitte groene olijven
200 g diepvriesdoperwten
biologische citroen
4 eieren
100 g feta
pimentpoeder
zout en peper

Zie ook: