De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Granola kerrie

Uit Muesli & granola van Catherine Kluger

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

200 g havervlokken
50 g quinoavlokken
15 g gepofte quinoa
60 g grof gestampte cashewnoten
30 g zonnebloempitten
25 g pompoenpitten
40 g kokosrasp
1 bosje koriander
50 ml water
5 eetlepels kokosolie
2 eiwitten
1 eetlepel kerriepoeder
1 snufje fleur de sel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 140 °C. Meng de vlokken, gepofte quinoa, cashewnoten, pitten en het kokos.

 

Maal de koriander met het water en de kokosolie (eventueel iets verhit om hem vloeibaar te maken) met een staafmixer of in een keukenmachine fijn. Roer dan de eiwitten, kerrie en fleur de sel erdoor. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.

 

Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven. Schep het elke 10 minuten om.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

200 g havervlokken
50 g quinoavlokken
15 g gepofte quinoa
60 g grof gestampte cashewnoten
30 g zonnebloempitten
25 g pompoenpitten
40 g kokosrasp
1 bosje koriander
50 ml water
5 eetlepels kokosolie
2 eiwitten
1 eetlepel kerriepoeder
1 snufje fleur de sel

Zie ook: