De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Granola citroen & maanzaad

Uit Muesli & granola van Catherine Kluger

Hoofdgerecht | 65 minuten | 4 personen

Ingrediënten

250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
50 g gestampte hazelnoten
50 g gehakte amandelen
70 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
30 g sesamzaad
30 g lijnzaad
15 g maanzaad
70 g kokosrasp
3 eetlepels honing of 3,5 eetlepel ahornsiroop
7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
1 snufje fleur de sel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 140 °C. Meng de vlokken, hazelnoten, amandelen, pitten, zaden en het kokos.

 

Verwarm de honing of ahornsiroop met de olie, het citroensap,de citroenrasp en fleur de sel op heel laag vuur. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.

 

Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven. Schep het elke 10 minuten om.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
50 g gestampte hazelnoten
50 g gehakte amandelen
70 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
30 g sesamzaad
30 g lijnzaad
15 g maanzaad
70 g kokosrasp
3 eetlepels honing of 3,5 eetlepel ahornsiroop
7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
1 snufje fleur de sel

Zie ook: