Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Granola citroen & maanzaad

Uit van

Hoofdgerecht | 65 minuten | 4 personen

Ingrediënten

250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
50 g gestampte hazelnoten
50 g gehakte amandelen
70 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
30 g sesamzaad
30 g lijnzaad
15 g maanzaad
70 g kokosrasp
3 eetlepels honing of 3,5 eetlepel ahornsiroop
7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
1 snufje fleur de sel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 140 °C. Meng de vlokken, hazelnoten, amandelen, pitten, zaden en het kokos.

 

Verwarm de honing of ahornsiroop met de olie, het citroensap,de citroenrasp en fleur de sel op heel laag vuur. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.

 

Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven. Schep het elke 10 minuten om.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

250 g havervlokken of een mengsel van 5 soorten vlokken
50 g gestampte hazelnoten
50 g gehakte amandelen
70 g zonnebloempitten
50 g pompoenpitten
30 g sesamzaad
30 g lijnzaad
15 g maanzaad
70 g kokosrasp
3 eetlepels honing of 3,5 eetlepel ahornsiroop
7 eetlepels olijf- of koolzaadolie
het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
1 snufje fleur de sel

Zie ook:

Aardappelvlecht

bijgerecht | 30 | 6 personen

Lees meer
Hongaarse goulash van portobello

hoofdgerecht | 20 | 4 personen

Lees meer
Freekehsalade op Mexicaanse wijze

hoofdgerecht | 15 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.