Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Geroosterde zoete aardappels met misoboter in Kyotostijl

Uit Extra Vierge van Sandra Alvarez

Hoofdgerecht | 70 minuten | 4 personen

Ingrediënten

4 zoete aardappels
extra vierge olijfolie

Misoboter:
7 el boter, op kamertemperatuur
1 el milde olijfolie
4 el witte miso (bij de toko en de grote supermarkten)

Garnering:
1 el zwarte sesamzaadjes
2 lente-uien, in dunne plakjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels en wrijf ze royaal in met olijfolie zodat ze glimmen.

Rooster ze in 45-60 minuten in de oven gaar. Draai ze halverwege de oventijd om (let op: de gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel).

Meng alle ingrediënten voor de misoboter tot een gladde pasta.

Snijd de zoete aardappels in de lengte doormidden en verdeel de misoboter erover.

Garneer met de sesamzaadjes en lente-ui en serveer direct.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

4 zoete aardappels
extra vierge olijfolie

Misoboter:
7 el boter, op kamertemperatuur
1 el milde olijfolie
4 el witte miso (bij de toko en de grote supermarkten)

Garnering:
1 el zwarte sesamzaadjes
2 lente-uien, in dunne plakjes

Zie ook: