Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Geroosterde nectarines met labneh, kruiden & honing

Uit van

Voorgerecht | 40 minuten | 4 personen

Ingrediënten

4 grote, rijpe nectarines, gehalveerd en ontpit
olijfolie, om te besprenkelen
500 g labneh of uitgelekte Griekse yoghurt (zie pag. 11)
een flinke handvol amandelschaafsel, geroosterd
1 volle tl gedroogde oregano
1 volle tl pulbiber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt)
2 el vloeibare honing
een handvol muntblaadjes, op elkaar gestapeld, opgerold en in de breedte in smalle reepjes
zeezoutvlokken en versgemalen
zwarte peper

Bereidingswijze

Is het een salade? Is het een dessert? Ik weet het eerlijk gezegd gewoon niet. Wat ik wel weet, is dat het vreselijk lekker is. Het is een gerecht waar mensen ongerust omheen draaien, omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen, maar zodra ze dat doen, is het vrij snel op. Het is fruitig, hartig, krokant, pikant en zoet – het soort combinatie dat iedereen lekker vindt.

 

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

 

Leg de halve nectarines met het snijvlak omhoog op de beklede bakplaat, besprenkel ze meteen beetje olijfolie en bestrooi ze royaal met peper. Zet ze 25 tot 30 minuten in de oven tot de randjes bruin zijn en het vruchtvlees gaar en zacht is. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

 

Neem een groot bord en spreid de labneh of uitgelekte Griekse yoghurt over het gehele oppervlak uit. Leg de geroosterde nectarines erop. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en bestrooi ze met wat zeezoutvlokken, het geroosterde amandelschaafsel, de oregano en pulbiber. Besprenkel met honing en bestrooi alles tot slot met de muntreepjes. Zet het gerecht op tafel.

 

Simply delicious met…
Lamsköfte met munt (zie pag. 78) of Kruidige salade van witlof & geroosterde paprika met
sinaasappel & ansjovis (zie pag. 180).

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

4 grote, rijpe nectarines, gehalveerd en ontpit
olijfolie, om te besprenkelen
500 g labneh of uitgelekte Griekse yoghurt (zie pag. 11)
een flinke handvol amandelschaafsel, geroosterd
1 volle tl gedroogde oregano
1 volle tl pulbiber (Turkse chilivlokken, o.a. Turkse supermarkt)
2 el vloeibare honing
een handvol muntblaadjes, op elkaar gestapeld, opgerold en in de breedte in smalle reepjes
zeezoutvlokken en versgemalen
zwarte peper

Zie ook: