Hoofdgerecht | 25 minuten | 4 personen
VERS
5 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
300 g shiitakes, steeltjes verwijderd, in vieren
½ Chinese kool, stronk verwijderd, fijngesneden
150 g taugé
VOORRAADKAST
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus
De combinatie van Chinese kool en paddenstoelen is aards en hartig. Hier worden verse shiitakes gebruikt maar je kunt ook gedroogde kiezen. Week ze dan 1 uur in een kom met heet water.
Verhit de plantaardige olie en sesamolie in een wok op hoog vuur. Draai de wok rond zodat de zijkanten met een laagje olie bedekt raken. Voeg de gember en shiitakes toe en roerbak 2-3 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn.
Doe de kool en taugé erbij en schenk via de hete zijkant van de wok de sojasaus erbij. Roerbak 3 minuten tot alle groentes goudbruin en gaar zijn. Schep op een schaal en dien heet op.