De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Geroerbakte Chinese kool, shiitakes & taugé

Uit Basisboek China van Ross Dobson

Hoofdgerecht | 25 minuten | 4 personen

Ingrediënten

VERS
5 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
300 g shiitakes, steeltjes verwijderd, in vieren
½ Chinese kool, stronk verwijderd, fijngesneden
150 g taugé

VOORRAADKAST
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus

Bereidingswijze

De combinatie van Chinese kool en paddenstoelen is aards en hartig. Hier worden verse shiitakes gebruikt maar je kunt ook gedroogde kiezen. Week ze dan 1 uur in een kom met heet water.

 

Verhit de plantaardige olie en sesamolie in een wok op hoog vuur. Draai de wok rond zodat de zijkanten met een laagje olie bedekt raken. Voeg de gember en shiitakes toe en roerbak 2-3 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn.

 

Doe de kool en taugé erbij en schenk via de hete zijkant van de wok de sojasaus erbij. Roerbak 3 minuten tot alle groentes goudbruin en gaar zijn. Schep op een schaal en dien heet op.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

VERS
5 cm verse gemberwortel, geschild, fijngehakt
300 g shiitakes, steeltjes verwijderd, in vieren
½ Chinese kool, stronk verwijderd, fijngesneden
150 g taugé

VOORRAADKAST
1 eetlepel plantaardige olie
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus

Zie ook: