Hoofdgerecht | 25 minuten | 3 personen
– 2 el sesamzaad
– 1 el lichte sojasaus
– ½ el donkere sojasaus
– 1 el rijstazijn
– 1 el Chinese rijstwijn
– ½ el suiker
– 1 tl maiszetmeel (maizena)
– 2 el olie
– 2 teentjes knoflook, grofgehakt
– 1 el geraspte verse gemberwortel
– 2 lente-uitjes, gehalveerd en in de lengte in dunne reepjes
– 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
– 2 grote aubergines, in stukjes
– 4 el water
– 1 tl sesamolie
Verhit een droge pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad tot het lichtbruin is en het aroma vrijkomt. Schep in een kommetje en zet apart.
Meng in een kom de lichte met de donkere sojasaus, de rijstazijn, de rijstwijn, de suiker en het maiszetmeel. Zet apart.
Verhit in een wok op middelhoog vuur, voeg de olie, de knoflook, de gember en de lente-ui toe en bak ongeveer 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de chilipeper toe en bak 30 seconden. Voeg de aubergine toe en bak nog 1 minuut. Schenk het water erbij, zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken. Zet dan het vuur hoger, voeg het sojamengsel toe en roer goed. Laat op middelhoog vuur zachtjes pruttelen, tot het vocht voor de helft is ingekookt.
Schep op een bord, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
– 2 el sesamzaad
– 1 el lichte sojasaus
– ½ el donkere sojasaus
– 1 el rijstazijn
– 1 el Chinese rijstwijn
– ½ el suiker
– 1 tl maiszetmeel (maizena)
– 2 el olie
– 2 teentjes knoflook, grofgehakt
– 1 el geraspte verse gemberwortel
– 2 lente-uitjes, gehalveerd en in de lengte in dunne reepjes
– 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
– 2 grote aubergines, in stukjes
– 4 el water
– 1 tl sesamolie