Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette

Uit Eat This ! van Hendrik en Kamiel Buysse

Voorgerecht | 10 minuten | 2 personen

Ingrediënten

2 avocado’s
scheut arachide- of zonnebloemolie
peper en zout
200 g kerstomaatjes
2 el pindakaas met stukjes noot
½ tl rode wijnazijn
1 tl verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress

Bereidingswijze

Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken. Verwijder de schil.

 

Bak de avocadohelften kort op hoog vuur om en om in een pan met een scheut olie. Kruid met peper en zout. Leg ze apart.

 

Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur in wat olie met een snufje peper en zout.

 

Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer kort tot een gladde vinaigrette. Dresseer de avocado’s en tros­tomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over. Werk af met blaadjes shiso cress.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

2 avocado’s
scheut arachide- of zonnebloemolie
peper en zout
200 g kerstomaatjes
2 el pindakaas met stukjes noot
½ tl rode wijnazijn
1 tl verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress

Zie ook: