Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Gebakken asperges en babyromainesla met linzen en gekookte eieren

Uit Eten als de Beste van Hugh Fearnley-Whittingstall

Hoofdgerecht | 45 minuten | 2 personen

Ingrediënten

Bosje groene asperges (zo’n 200 gram; ontdaan van de onderkant)
2 kropjes babyromainesla, in de lengte en in vieren gesneden
4-5 lente-uitjes, uiteinde eraf
4 el olijfolie
2 hardgekookte eieren, gepeld, in grove stukken gesneden
2-3 el linzen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1 el wittewijnazijn
1-2 tl mosterd, naar smaak
handje grofgesneden peterselie
zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Leg de asperges, partjes sla en lente-uitjes in een braadslee of ovenschaal, besprenkel met 2 el olijfolie, bestrooi met zout en peper en schep om. Bak circa 30 minuten in de oven tot de asperges gaar zijn en alles mooi goudkleurig is.

 

Schep intussen de gekookte eieren en linzen om met de overgebleven eetlepels olie, de wijnazijn, mosterd en de peterselie. Bestrooi met zout en peper.

 

Laat de groenten, als ze gaar zijn, 10 minuten rusten en schep dan het eimengsel erop.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Bosje groene asperges (zo’n 200 gram; ontdaan van de onderkant)
2 kropjes babyromainesla, in de lengte en in vieren gesneden
4-5 lente-uitjes, uiteinde eraf
4 el olijfolie
2 hardgekookte eieren, gepeld, in grove stukken gesneden
2-3 el linzen, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
1 el wittewijnazijn
1-2 tl mosterd, naar smaak
handje grofgesneden peterselie
zeezout en zwarte peper

Zie ook: