Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Garnalen met knoflook, boter, peterselie en Sichuan chili-olie

Voorgerecht | 1440 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Voor de chili-olie (maak deze een dag van tevoren)
225 ml zonnebloemolie
2,5 cm verse gember, geschild, in plakjes
4 lente-uitjes, het witte deel, in plakjes
1 laurierblad
1 kaneelstokje
6 hele kruidnagels
6 el rode chilivlokken
1 el sesamzaadjes
3-4 Sichuan peperkorrels

Voor de garnalen
1 knoflookteen, gepeld
25 g boter
½ tl zout
2 el verse, gehakte peterselieblaadjes
225 g gekookte, gepelde garnalen
1 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Voor de chili-olie: verwarm de zonnebloemolie in een sauspan op half vuur, samen met de gember, de lente-uitjes, de laurier, het kaneelstokje en de kruidnagels, gedurende 5 minuten tot de uitjes bruin worden.

 

Zeef de olie, doe deze terug in de pan en laat ‘m even op half vuur staan. Doe ondertussen 5 eetlepels chilivlokken in een hittebestendige kom. Als de olie begint te roken, giet dan de helft over de chilivlokken in de kom. Wacht vervolgens even tot de olie niet meer bubbelt.

 

Voeg nu de sesamzaadjes hier aan toe, samen met nog een eetlepel chilivlokken en de peperkorrels. Giet de overgebleven olie erover en zet 24 uur weg. De olie kun je weken buiten de koelkast bewaren. En erin nog veel langer.

 

Voor de garnalen: rasp de knoflookteen en meng deze met het zout door de boter. Doe er nu de peterselie doorheen en meng het goed.

 

Verhit de zonnebloemolie op half vuur in een koekenpan en bak er de garnalen een paar minuten in tot deze lichtbruin zijn. Voeg er de knoflook-peterselieboter aan toe, roer alles nog een keer goed door elkaar en serveer direct. Druppel afhankelijk van hoe hittebestendig je tong is er Sichuan chili-olie over.

Ingrediënten

Voor de chili-olie (maak deze een dag van tevoren)
225 ml zonnebloemolie
2,5 cm verse gember, geschild, in plakjes
4 lente-uitjes, het witte deel, in plakjes
1 laurierblad
1 kaneelstokje
6 hele kruidnagels
6 el rode chilivlokken
1 el sesamzaadjes
3-4 Sichuan peperkorrels

Voor de garnalen
1 knoflookteen, gepeld
25 g boter
½ tl zout
2 el verse, gehakte peterselieblaadjes
225 g gekookte, gepelde garnalen
1 el zonnebloemolie

Zie ook: