De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Frisse linzenschotel met aardappels en kikkererwten

Uit Slow Cooked Healthy van Ross Dobson

Hoofdgerecht | 175 minuten | 2 personen

Ingrediënten

8 vastkokende aardappels, ongeschild en in de lengte gehalveerd
215 g Le Puy linzen
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en goed uitgelekt
zout en peper
2 el ingelegde citroen, fijngesneden (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)
250 ml groentebouillon
1 el extra vierge olijfolie
60 ml citroensap
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde munt
kleine handvol verse munt, fijngehakt
kleine handvol bladpeterselie,
fijngehakt, plus extra
blaadjes ter garnering
100 g ricotta salata (verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak of delicatessenwinkel) of pecorino, geschaafd in dunne plakjes

Bereidingswijze

Ik wil je echt aanraden om voor deze stoofschotel vastkokende aardappels te zoeken. Niet alleen zodat ze hun vaste vorm behouden – je hebt een aardappel nodig die voldoende structuur en beet heeft om tegenwicht te bieden aan de stevige kikkererwten. Op zichzelf is het een heerlijke lunch of klein diner, maar ik kan nooit de verleiding weerstaan om er gegrilde biefstuk of vis bij te serveren.

 

Verwarm je slowcooker voor tot de hoge stand.

 

Kook de aardappels, linzen en kikkererwten in de pan van de slowcooker. Breng royaal op smaak met zout en peper.

 

Meng in een kleine kom de ingelegde citroen met groentebouillon, extra vierge olijfolie, citroensap, komijnzaad, gedroogde en verse munt en fijngehakte bladpeterselie.

 

Schenk dit kruidenmengsel in de slowcooker. Leg het deksel op de pan en kook de aardappels en peulvruchten 2 uur. Draai de slowcooker naar de lage stand en kook de
aardappels en peulvruchten nog 1 uur, tot de aardappels geheel gaar zijn.

 

Serveer de frisse linzenschotel met aardappel en kikkererwten gegarneerd met de extra bladpeterselieblaadjes en de plakjes ricotta.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

8 vastkokende aardappels, ongeschild en in de lengte gehalveerd
215 g Le Puy linzen
400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en goed uitgelekt
zout en peper
2 el ingelegde citroen, fijngesneden (verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt)
250 ml groentebouillon
1 el extra vierge olijfolie
60 ml citroensap
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde munt
kleine handvol verse munt, fijngehakt
kleine handvol bladpeterselie,
fijngehakt, plus extra
blaadjes ter garnering
100 g ricotta salata (verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak of delicatessenwinkel) of pecorino, geschaafd in dunne plakjes

Zie ook: