Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Freekehsalade op Mexicaanse wijze

Uit 100% Volkoren van Emily Ezekiel

Hoofdgerecht | 15 minuten | 4 personen

Ingrediënten

½ bosje koriander
2 el ingelegde jalapeños
sap van 2 limoenen
1 rode ui, in kleine blokjes
zout
200 g gebroken freekeh, gekookt
200 g kerstomaatjes, in stukjes
2 rauwe maiskolven, de korrels
1 el geroosterd komijnzaad
1 avocado, in plakken
100 g feta

Bereidingswijze

Mix voor de dressing de koriander, jalapeños en het sap van 1 limoen in een kleine blender glad.

 

Doe de ui en het sap van de andere limoen in een kommetje. Voeg wat zout toe en meng alles met je handen.

 

Doe de gekookte freekeh in een grote slakom, schenk de korianderdressing erover, voeg de stukjes kerstomaat en de losgesneden maiskorrels toe. Hussel de rest van de ingrediënten erdoor en serveer.

 

Tip: Vervang voor een nog sneller recept de verse maiskorrels door mais uit blik. Laat de korrels uitlekken en voeg ze aan de salade toe. Laat voor een vegan versie de feta weg.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

½ bosje koriander
2 el ingelegde jalapeños
sap van 2 limoenen
1 rode ui, in kleine blokjes
zout
200 g gebroken freekeh, gekookt
200 g kerstomaatjes, in stukjes
2 rauwe maiskolven, de korrels
1 el geroosterd komijnzaad
1 avocado, in plakken
100 g feta

Zie ook:

Hisbiscusframbooskefir

nagerecht | 1440 | 4 personen

Lees meer
Boeddha-ontbijtbowl

hoofdgerecht | 40 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.