De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Frambozenmagnums met witte chocolade

Nagerecht | minuten | 6 personen

Ingrediƫnten

250 g (diepvries)frambozen 120 g kristalsuiker

100 ml melk

100 ml slagroom

1 el citroensap

300 g witte chocolade

ook nodig: ijsvormpjes en houten ijsstokjes

Bereidingswijze

Frambozen en witte chocolade zijn voor mij de perfecte match. Het lichte zuurtje van de frambozen maakt deze magnum extra lekker. Als je niet van zuur houdt, kun je altijd nog wat extra suiker aan de frambozen toevoegen of de frambozen vervangen door aardbeien.

 

Breng de frambozen met de kristalsuiker in een pannetje aan de kook. Laat een paar minuten koken.

 

Pureer de frambozen en giet door een zeef, zodat er geen pitjes in zitten. Laat afkoelen.

 

Meng de frambozenpuree met de melk, slagroom en het citroensap. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

 

Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat deze draaien volgens de gebruiksaanwijzing.

 

Vul de ijsvormpjes met het frambozenijs, zet de houten ijsstokjes erin en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

 

Smelt de witte chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Giet de chocolade in een hoog glas waar de ijsjes in passen. Doop de bevroren ijsjes in de chocolade en laat ondersteboven uitlekken. Leg op een vel bakpapier en leg ze direct in de vriezer.

Ingrediƫnten

250 g (diepvries)frambozen 120 g kristalsuiker

100 ml melk

100 ml slagroom

1 el citroensap

300 g witte chocolade

ook nodig: ijsvormpjes en houten ijsstokjes

Zie ook: