De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Frambozen lamingtons met zoute chocolade kokos

Uit De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer

Voorgerecht | 40 minuten | 4 personen

Ingrediënten

115 g fijne suiker
115 g zachte roomboter
2 scharreleieren
115 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
4 tl frambozenjam

GLAZUUR
50 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
25 g roomboter
kleine 1⁄2 tl Vegemite

GARNERING
handvol kokosschaafsel

 

Bereidingswijze

Lamingtons zijn typisch Australische taartjes: eenvoudige cakejes met chocolade en kokos. De meningen zijn verdeeld over of er ook jam in hoort – ik vind ze lekker met, dus daarom heb ik het hier toegevoegd. Een heel klein beetje typisch Australische Vegemite geeft een volwassen, zoute smaak aan de ganache – ik eet hier met plezier de helft van op in mijn eentje.

 

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

 

Klop de suiker en boter door elkaar tot een zacht mengsel en klop een voor een de eieren erdoor. Vouw het bakmeel en bakpoeder erdoor en schenk het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 26 x 20 centi- meter. Zet 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en een spies die je erin steekt, er schoon weer uit komt.

 

Laat de taart 5 minuten afkoelen in de bak- vorm, haal hem eruit en laat op een rooster verder afkoelen.

 

Snijd de taart doormidden – niet horizontaal, want dat gaat moeilijk bij zo’n dunne taart, maar snijd hem gewoon dwars door het mid- den in tweeën – bestrijk een helft met fram- bozenjam en leg de andere helft erop. Snijd in zes even grote blokken en leg ze op een bord of in de bakvorm.

 

Verwarm voor het glazuur de chocolade, boter en Vegemite in een pannetje tot je een glad en glanzend geheel hebt. Schep voorzichtig over elk taartje een lepel van het glazuur. Bestrooi ze met het kokosschaafsel en dien op als het glazuur net gestold is.

 

 

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

115 g fijne suiker
115 g zachte roomboter
2 scharreleieren
115 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
4 tl frambozenjam

GLAZUUR
50 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
25 g roomboter
kleine 1⁄2 tl Vegemite

GARNERING
handvol kokosschaafsel

 

Zie ook: