Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Erwtjes-broccolisoep met munt en puy-linzen

Uit van

Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 el virgin kokosolie
1 ui, gepeld
2 tenen knoflook, gepeld
2 el verse gember, geschild en geraspt
250 g erwtjes, uit de vriezer
250 g broccoli, inclusief stronk, in grove stukken (of broccoliroosjes uit de vriezer)
500 ml groentebouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 blik kokosmelk van 400 g
20 verse muntblaadjes

PUY-LINZEN
200 g gekookte luie linzen (blz. 36) of linzen uit blik
1 el extra vierge olijfolie
geraspte schil van ½ citroen zonder waslaagje
zeezout en versgemalen zwarte peper

OPDIENEN MET
geroosterde pompoenpitten
verse muntblaadjes of paarse shisoblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
extra vierge olijfolie
geroosterd zuurdesem knoflookbrood

Bereidingswijze

Dit is een quote van onze receptentester Nic. Nogmaals, dit zijn haar woorden, niet de onze: “Deze soep is vreselijk OVERHEERLIJK!!! Verschillende keren gemaakt! Boordevol smaak (ben gek van de combo van erwtjes en munt). Glad en romig door de kokosmelk, maar met een lekkere bite door de broccoli. Supergezond dankzij al die heerlijke groene groentes en de linzen geven de soep de beste textuur! En wat een bonus dat de soep makkelijk, snel en goedkoop is!!! Hoogste niveau van goed!!!!” Wij hopen dat je net zo van deze soep geniet als Nic.

 

Maak de linzen. Schep ze in een schaaltje, roer de olie en geraspte citroenschil erdoor, bestrooi met zout en peper en zet weg.

 

Verhit voor de soep de olie in een soeppan op middellaag vuur. Snijd de ui en knoflook grof en doe ze in de pan, samen met de gember. Fruit ongeveer 10 minuten of tot de ui zacht wordt.

 

Voeg de erwtjes en broccoli toe en bak 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en voeg zout en peper naar smaak toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook tot de groentes gaar zijn.

 

Roer af en toe zodat de soep niet aanbrandt. Haal de pan van het vuur en roer de kokosmelk en munt erdoor. Pureer met een staafmixer tot de soep helemaal glad is.

 

Schep in diepe borden en maak af met wat linzen, pompoenpitten, munt, peper, zout en een scheutje olie. Dien op met geroosterd brood.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 el virgin kokosolie
1 ui, gepeld
2 tenen knoflook, gepeld
2 el verse gember, geschild en geraspt
250 g erwtjes, uit de vriezer
250 g broccoli, inclusief stronk, in grove stukken (of broccoliroosjes uit de vriezer)
500 ml groentebouillon
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 blik kokosmelk van 400 g
20 verse muntblaadjes

PUY-LINZEN
200 g gekookte luie linzen (blz. 36) of linzen uit blik
1 el extra vierge olijfolie
geraspte schil van ½ citroen zonder waslaagje
zeezout en versgemalen zwarte peper

OPDIENEN MET
geroosterde pompoenpitten
verse muntblaadjes of paarse shisoblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
extra vierge olijfolie
geroosterd zuurdesem knoflookbrood

Zie ook:

Toscaanse kippensoep

hoofdgerecht | 70 | 6 personen

Lees meer
Viscurry met kokosmelk

hoofdgerecht | 15 | 4 personen

Lees meer
Alpenplank

voorgerecht | 70 | 6 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.