De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Eenvoudige Chinese curry

Uit Plants Only Kitchen van Gaz Oakley

Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen

Ingrediënten

plantaardige olie, om in te bakken
2 uien, in stukken
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
een stukje verse gemberwortel,
geschild en fijngehakt
3 tl kerriepoeder
3 tl Chinees vijfkruidenpoeder
2 tl zeezout
1 tl gekneusde zwarte peper
1 groene paprika, in blokjes
1 wortel, in dunne plakjes
250 g gemengde Aziatische paddenstoelen
2 blikken à 400 g jonge jackfruit (o.a. toko), uitgelekt en vocht eruit geknepen
1 l groentebouillon
160 ml kokosroom
2 tl citroengraspuree (o.a. toko)
1 el miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. biologische supermarkt)

voor erbij
4 lente-uitjes, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
volkorennoedels, gekookt zoals aangegeven op de verpakking

Bereidingswijze

Verhit wat plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de Spaanse peper, de gember, het kerriepoeder, het Chinees vijfkruidenpoeder, het zeezout en de zwarte peper toe.

 

Bak regelmatig roerend 2 tot 3 minuten en voeg dan de paprika, de wortel, de paddenstoelen en het jackfruit toe. Bak nog 5 minuten, tot de paddenstoelen goudbruin zijn.

 

Blus de pan af met de groentebouillon, de kokosroom, de citroengraspuree en de miso.

 

Zet het vuur laag en laat de curry 30 minuten met een deksel op de pan pruttelen. Roer af en toe door.

 

Als de curry is ingedikt, is hij klaar.

 

Bestrooi de curry met de lente-ui en de peper en serveer met de noedels.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

plantaardige olie, om in te bakken
2 uien, in stukken
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
een stukje verse gemberwortel,
geschild en fijngehakt
3 tl kerriepoeder
3 tl Chinees vijfkruidenpoeder
2 tl zeezout
1 tl gekneusde zwarte peper
1 groene paprika, in blokjes
1 wortel, in dunne plakjes
250 g gemengde Aziatische paddenstoelen
2 blikken à 400 g jonge jackfruit (o.a. toko), uitgelekt en vocht eruit geknepen
1 l groentebouillon
160 ml kokosroom
2 tl citroengraspuree (o.a. toko)
1 el miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. biologische supermarkt)

voor erbij
4 lente-uitjes, fijngehakt
1 Spaanse peper, fijngehakt
volkorennoedels, gekookt zoals aangegeven op de verpakking

Zie ook: