Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Dessertplank

Uit van

Nagerecht | 225 minuten | 8 personen

Ingrediënten

Rijstpudding
500 ml volle melk
75 g rondkorrelrijst
50 g fijne kristalsuiker
geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen

Limoencheesecakes
16 speculaasjes
20 g kokosolie
400 g roomkaas
sap en geraspte schil van 1 onbespoten limoen
40 g poedersuiker

Frambozentaart
230 g zanddeeg
250 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
de dooier van 1 groot ei
30 g fijne kristalsuiker
30 g tarwebloem
200 ml slagroom (minstens 35% vet), flink koud
250 g frambozen
poedersuiker

Bereidingswijze

Rijstpudding

Breng alle ingrediënten in een pan aan de kook. Blijf regelmatig roeren en laat de rijst afgedekt 20 minuten koken op zeer laag vuur.

 

Steek een lepel tussen het deksel en de pan zodat er een kier openblijft en de rijst niet overkookt.

 

Laat de rijst afkoelen in de afgedekte pan en zet hem in de koelkast.

 

 

Limoencheesecakes

Vermaal de speculaasjes tot poeder. Smelt de kokosolie en meng die door de speculaas.

 

Giet de massa in negen siliconen vormpjes van 10 cm in doorsnee en zet ze in de koelkast.

 

Meng de roomkaas met sap en rasp van de limoen en de poedersuiker. Verdeel dit over de speculaas en zet de vormpjes nog minstens 2 uur in de koelkast.

 

Zet ze 15 minuten in de vriezer, haal de cakejes dan uit de vormpjes en serveer ze bestrooid met limoenrasp.

 

Frambozentaart

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Druk het zanddeeg uit in een springvorm. Prik het deeg in met een vork. Bak het 30 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm.

 

Verwarm de melk met de vanillesuiker in een pan. Klop de eidooier los met de kristalsuiker tot het wit wordt. Meng de bloem erdoor. Schenk de lauwe melk er al kloppend bij en giet alles terug in de pan. Verwarm het op laag vuur tot de room indikt. Laat afkoelen in de pan.

 

Klop de slagroom stijf. Meng eerst 2 eetlepels slagroom door de gekookte room om die wat dunner te maken. Spatel dan voorzichtig de rest van de slagroom erdoor. Strijk deze room over de deegkorst en zet in de koelkast.

 

Verdeel vlak voor je serveert de frambozen over de taart en strooi er poedersuiker over.

 

 

Ingrediënten die je kunt toevoegen
aardbeien • frambozen • blauwe bessen • plakjes banaan • hüttenkäse • honing • chocoladesaus • lemon curd • coulis van rood fruit • slagroom • stukjes cake

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Rijstpudding
500 ml volle melk
75 g rondkorrelrijst
50 g fijne kristalsuiker
geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen

Limoencheesecakes
16 speculaasjes
20 g kokosolie
400 g roomkaas
sap en geraspte schil van 1 onbespoten limoen
40 g poedersuiker

Frambozentaart
230 g zanddeeg
250 ml volle melk
1 zakje vanillesuiker
de dooier van 1 groot ei
30 g fijne kristalsuiker
30 g tarwebloem
200 ml slagroom (minstens 35% vet), flink koud
250 g frambozen
poedersuiker

Zie ook:

Pruimedanten en boekweit thee

bijgerecht | 5 | 6 personen

Lees meer
Paella met zilvervliesrijst

hoofdgerecht | 70 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.