De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

De Persephone

Uit Cyprus van Georgina Hayden

Bijgerecht | 5 minuten | personen

Ingrediënten

Per glas

1-2 eetlepels zelfgemaakte rozensiroop (zie blz. 270)
150 ml prosecco
paar granaatappelpitjes

Bereidingswijze

Dit mooie feestelijke drankje is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Toen we bijna klaar waren met de fotografie voor dit boek wilde ik dat vieren met het hele team en had ik een paar flessen prosecco in de koelkast gelegd. In een poging die wat specialer te maken had ik een scheutje zelfgemaakte rozensiroop in elk glas geschonken en wat granaatappelpitjes toegevoegd. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar de smaak is ook hemels en sindsdien maak ik ze veel bij ons thuis. Ik heb het recept opgedragen aan mijn dochter Persephone om de granaatappelpitjes, niet omdat ze zo veel van prosecco houdt (ze is net één jaar geworden). De Griekse mythe van Persephone en de granaatappel is vol hoop en de belofte van nieuw leven en dat is waarom we zo’n grote naam aan ons kleine meisje hebben gegeven. En dat is ook de reden voor al die granaatappeldingetjes in ons huis.

 

Schenk de rozensiroop in het glas en schenk de prosecco erbij – de hoeveelheid siroop is afhankelijk van je smaak. Ik gebruik het liefst 2 eetlepels, maar als je met 1 begint, kun je altijd extra toevoegen. Garneer met wat granaatappelpitjes en serveer.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Per glas

1-2 eetlepels zelfgemaakte rozensiroop (zie blz. 270)
150 ml prosecco
paar granaatappelpitjes

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.