De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Daslookolie

Uit Olie, Azijn, Zout & Zuur. van Johan Bjorkman

Voorgerecht | 10 minuten | 4 personen

Ingrediënten

500 g daslook (natuurwinkel of online)
neutrale olie

Bereidingswijze

Olie met daslook is diep donkergroen en smaakt sterk naar knoflook. Als je daslookolie gebruikt voor mayonaise, moet je misschien ook wat neutrale koolzaadolie toevoegen, anders kan de knoflooksmaak gaan overheersen. Maar als enige smaakmaker is daslookolie heerlijk bij pasta, gegrilde vis of gebakken paddenstoelen.

 

Blancheer de daslook 1 minuut in kokend water en dompel hem vervolgens onder in ijswater. Giet af en dep de blaadjes zo goed mogelijk droog.

 

Weeg de daslook en neem het dubbele gewicht aan neutrale olie. Meng olie en daslook 6 minuten op 60 °C in een hogesnelheidsblender of in een gewone blender tot de olie een temperatuur van 60 °C heeft bereikt. Laat de olie 12 uur staan om de smaak op te nemen.

 

Zeef de olie en giet hem in een schoongemaakte fles. In de koelkast blijft de olie maanden goed.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

500 g daslook (natuurwinkel of online)
neutrale olie

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.