Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Citroenyoghurtijs met een oublie

Uit Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten van Karin Hamersma

Nagerecht | 90 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Voor het citroenyoghurtijs:
-450 g lemoncurd uit een pot
-50 ml volle yoghurt
-citroenschilletjes, in dunne reepjes voor de garnering
-muntblaadjes (optioneel)

Voor de oublies (12-14 stuks):
-50 g boter, heel zacht
-50 g poeder­suiker
-40 g eiwit
-50 g bloem

Bereidingswijze

Citroenyoghurtijs: doe de lemoncurd en de ­yoghurt in een kom en meng goed met een handmixer. Giet in een metalen vorm en zet deze tenminste 5 uur in de vriezer.

Oublies: verwarm de oven voor tot 250 graden. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng met een garde. Laat het mengsel een uurtje afgedekt rusten buiten de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het beslag zeer dunne rondjes met een diameter van 10 cm. Bak de oublies in porties, in een gewone oven passen ongeveer 4 oublies per keer. Zorg ervoor dat de randen elkaar niet raken. Zet de bakplaat zo’n 10 min in de oven. Laat de bakplaat in de oven staan en haal de koekjes eraf met een paletmes of ander mes met een breed lemmet. Maak er oublies van door ze in een breed glas te laten zakken. Duw even­tueel voorzichtig met je duim wat naar beneden. Zorg dat je een paar glazen klaar hebt staan. Werk snel, want de oublies worden gauw hard. Schep de bolletjes ijs in het oubliebakje en garneer met de citroenschilletjes en eventueel een blaadje munt. De overgebleven oublies smaken de volgende dag ook heerlijk bij ­koffie of thee.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Voor het citroenyoghurtijs:
-450 g lemoncurd uit een pot
-50 ml volle yoghurt
-citroenschilletjes, in dunne reepjes voor de garnering
-muntblaadjes (optioneel)

Voor de oublies (12-14 stuks):
-50 g boter, heel zacht
-50 g poeder­suiker
-40 g eiwit
-50 g bloem

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.