De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Chocolade-hazelnootmelk

Uit Vegan Zuivel van Emilie Holm

Nagerecht | 10 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 vanillestokje
185 g hazelnoten
1 l heet water ½ tl zeezout
2 el ahornsiroop
2 el cacao

Bereidingswijze

Deze chocolademelk is een heerlijke traktatie, die ook nog eens zeer voedzaam is. Drink hem, warm of koud, met vrienden.

 

Week het vanillestokje en de hazelnoten circa 8 uur in een kan met water. Giet het water af en spoel de noten en het vanillestokje grondig af. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.

 

Maal de hazelnoten, het vanillemerg, heet water, zeezout, de ahornsiroop en cacao 2 minuten in de blender of tot de hazelnoten heel fijn zijn gehakt.

 

Schenk de inhoud van de blender in een notenzak, die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen. Laat afkoelen.

 

Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Zet hem in de koelkast en laat hem voor gebruik een paar uur of een nacht staan. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen twee dagen. Deze melk is warm ook heel lekker!

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 vanillestokje
185 g hazelnoten
1 l heet water ½ tl zeezout
2 el ahornsiroop
2 el cacao

Zie ook: