Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Chinese loempia’s met zoete mosterdsaus

Uit My Asian Kitchen van Jennifer Joyce

Voorgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

12 stuks

1 el plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijn­gesneden
3 cm gemberwortel, fijngesneden
150 g witte kool, fijngesneden
2 grote wortels, julienne
100 g taugé
100 g shiitakes, in plakjes
1 selderijstengel, julienne
4 lente-uien, in dunne ringen
1 el lichte sojasaus
2 tl maizena
24 loem­piavellen (15 cm)
2 eiwitten
arachide- of zonnebloemolie.

Extra lekker met zoete mosterdsaus: roer 1 el hete gele mosterd, 2 el mirin, 1 tl lichte miso, 1 el rijstazijn en 2 tl honing door elkaar. Of neem je favoriete chilisaus.

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Voeg knoflook, gember, kool, wortel, taugé, shiitakes, selderij en lente-ui toe. Bak in 3-4 min glazig en voeg een mengsel toe van de sojasaus en de maizena.

 

Haal de pan van het vuur en doe de groenten in een kom. Laat afkoelen in de koelkast. Giet het overtollige vocht af.

 

Leg een loempiavel met een punt naar je toe. Bestrijk het hele oppervlak met losgeklopt eiwit. Leg er nog een vel op en herhaal. Verdeel 2 el van de vulling over het onderste 1/3 deel van de vellen.

 

Vouw de onderste punt over de vulling heen. Vouw de zijkanten nu ook over de vulling, als een envelop, en rol de loempia strak op. Bestrijk de naad van de loempia met eiwit.

 

Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur 5 à 6 loempia’s per keer tot ze goudbruin en krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

Serveer met saus naar keuze.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

12 stuks

1 el plantaardige olie
2 tenen knoflook, fijn­gesneden
3 cm gemberwortel, fijngesneden
150 g witte kool, fijngesneden
2 grote wortels, julienne
100 g taugé
100 g shiitakes, in plakjes
1 selderijstengel, julienne
4 lente-uien, in dunne ringen
1 el lichte sojasaus
2 tl maizena
24 loem­piavellen (15 cm)
2 eiwitten
arachide- of zonnebloemolie.

Extra lekker met zoete mosterdsaus: roer 1 el hete gele mosterd, 2 el mirin, 1 tl lichte miso, 1 el rijstazijn en 2 tl honing door elkaar. Of neem je favoriete chilisaus.

 

Zie ook: