De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Cashewnoten-avocadohummus

Uit Hemelse Hummus van Dunja Gulin

Bijgerecht | 480 minuten | 4 personen

Ingrediënten

70 g cashewnoten, plus extra, grof gehakt, als garnering
130 g rijpe avocado, pit verwijderd, gepeld
½ ui, gesnipperd
sap van ½ citroen
2 el geroosterd sesamzaad of 1 el tahin
½ tl zout, plus een snufje voor het weken van de cashewnoten
versgemalen zwarte peper
knoflookbieslook, als garnering (optioneel)

Bereidingswijze

Een lichte, zomerse dipsaus. Ik ben gek op de romige textuur en de lichtgroene kleur. Lekker met geroosterd zuurdesembrood of pitabrood.

 

Schenk koud water over de cashewnoten, voeg een snufje zout toe en laat ze een paar uur of een nacht weken.

 

Spoel de cashewnoten af en laat ze goed uitlekken. Doe alle ingrediënten voor de dip in een blender of foodprocessor en pureer 1 minuut tot je een gladde, romige pasta hebt.

 

Dien meteen op, met flink wat gemalen zwarte peper erover, op geroosterd zuurdesembrood of met pitabroodjes. Garneer met de grof gehakte cashewnoten en eventueel de knoflookbieslook.

 

Restjes van deze hummus kun je afgedekt in de koelkast bewaren – bovenop zal de dip verkleuren, dus roer voor gebruik even door.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

70 g cashewnoten, plus extra, grof gehakt, als garnering
130 g rijpe avocado, pit verwijderd, gepeld
½ ui, gesnipperd
sap van ½ citroen
2 el geroosterd sesamzaad of 1 el tahin
½ tl zout, plus een snufje voor het weken van de cashewnoten
versgemalen zwarte peper
knoflookbieslook, als garnering (optioneel)

Zie ook: