Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Boeuf luc lac

Uit Mijn Frankrijk van Onno Kleyn

Hoofdgerecht | 5 minuten | 4 personen

Ingrediënten

400 g kogelbiefstuk
4 el Japanse sojasaus
1 el (bruine) suiker
2 el vissaus
2 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, gepeld
2 el rijstazijn of wijnazijn
1 bosje waterkers of 1 little gem
stuk of 8 minitomaatjes
4 el olie

Bereidingswijze

Dit gerecht is bliksemsnel klaar. Snijd eerst het vlees in dobbelstenen van 2 cm doorsnee en marineer die minstens 1 uur in de sojasaus, ­suiker, vissaus en geperste knoflook. Haal een halfuur voor het bereiden uit de koelkast.

 

Snijd de ui in zeer dunne flinters en meng met de azijn en wat zout. Was en droog de waterkers of snijd de little gem in reepjes. Leg op een schaal en versier met de tomaatjes.

 

Verhit een wok op een loeiende vlam tot hij rookt. Doe hierin de olie en het vlees en roerbak het omscheppend tot het leuk kleurt, in een ­minuut of 3.

 

Schep dan op de sla, bekroon met de ui en eet met rijst.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

400 g kogelbiefstuk
4 el Japanse sojasaus
1 el (bruine) suiker
2 el vissaus
2 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, gepeld
2 el rijstazijn of wijnazijn
1 bosje waterkers of 1 little gem
stuk of 8 minitomaatjes
4 el olie

Zie ook:

Teriyakizalm met mangosalsa

hoofdgerecht | 30 | 4 personen

Lees meer
Toscaanse kippensoep

hoofdgerecht | 70 | 6 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.