Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Boekweitpizza’s

Uit 100% Volkoren van Emily Ezekiel

Hoofdgerecht | 40 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 portie Platbrood van boekweit (zie blz. 102)
25 ml extra vergine olijfolie
4 teentjes knoflook, in plakjes
250 ml passata
zout en versgemalen zwarte peper
1 tl venkelzaad
250 g buffelmozzarella, in grove stukken
chili-olie (optioneel)
1 bosje basilicum, blaadjes losgehaald

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 250 °C.

 

Maak het deeg volgens de aanwijzingen op bladzijde 102, verdeel het in vier stukken en rol ze uit tot schijven van circa 22 centimeter doorsnee en 2 millimeter dik. Leg opzij.

 

Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan en bak de knoflook tot hij goudbruin en krokant is. Doe de passata erbij en voeg royaal zout en peper toe. Laat het circa 8 minuten pruttelen of tot het is ingedikt. Zet opzij.

 

Leg twee pizzabodems naast elkaar op twee grote bakplaten. Spreid 3 eetlepels van de tomatensaus over de pizzabodems uit en strooi er wat venkelzaad en stukken mozzarella over. Sprenkel er als je wilt een beetje chili-olie over en zet de pizza’s 10 minuten in de oven tot de randen bruin en krokant zijn. Bestrooi ze vlak voor het serveren met het
basilicum.

 

Maak het deeg met het recept van bladzijde 102 en volg dan de stappen hieronder. Deze pizza’s zijn ideaal voor zowel lunch als diner.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 portie Platbrood van boekweit (zie blz. 102)
25 ml extra vergine olijfolie
4 teentjes knoflook, in plakjes
250 ml passata
zout en versgemalen zwarte peper
1 tl venkelzaad
250 g buffelmozzarella, in grove stukken
chili-olie (optioneel)
1 bosje basilicum, blaadjes losgehaald

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.