Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool

Hoofdgerecht | 38 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 grote bloemkool, in grote roosjes
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
1 grote rode ui, in vieren
200 g splijtkool, boerenkool of de bladeren van de bloemkool
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
2 theelepels zeezout

DRESSING
60 g tahin
sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper

OPDIENEN MET
25 g verse koriander, grofgesneden
40 g geroosterde pompoenpitten
warm platbrood

Bereidingswijze

Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!

 

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasstand 6.

 

2. Leg de bloemkool, kikkererwten, rode ui en kool op een grote bakplaat, voeg de olie, specerijen en het zout en schep alles goed om. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, tot de bloemkool net gaar is.

 

3. Roer intussen de tahin, het citroensap, de olie, het water, zout en wat peper door elkaar; voeg indien nodig nog wat extra water toe, zodat de dressing eenvoudig te verdelen is. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout en citroensap toe.

 

4. Sprenkel de dressing over de hete bloemkool, strooi de koriander en pompoenpitten erover en dien op met warm platbrood.

Ingrediënten

1 grote bloemkool, in grote roosjes
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
1 grote rode ui, in vieren
200 g splijtkool, boerenkool of de bladeren van de bloemkool
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel gerookte-paprikapoeder
2 theelepels zeezout

DRESSING
60 g tahin
sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels water
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper

OPDIENEN MET
25 g verse koriander, grofgesneden
40 g geroosterde pompoenpitten
warm platbrood

Zie ook:

No-Ajam opor

hoofdgerecht | 45 | 4 personen

Lees meer
Bonenstoof met zuurkool en rouille

hoofdgerecht | 80 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.