De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Bloemkool met een avocadosausje en kabeljauw (vanaf 7 maanden)

Uit Easy Peasy Mini van Claire van den Heuvel, Vera van Haren

Hoofdgerecht | 20 minuten | 1 personen

Ingrediënten

½ bloemkool
klein stukje graatvrije kabeljauw
½ avocado
1 theelepel avocado-olie (of een andere
plantaardige olie)
kruiden naar keuze (koriander en basilicum
combineren goed met avocado)
scheutje water (of poedermelk)

Bereidingswijze

Met koolsoorten kun je in het begin het beste voorzichtig zijn. Van sommige baby’s zijn de darmpjes nog te gevoelig. Dit geldt niet voor bloemkool; de romige textuur valt vanaf de start meestal goed in de smaak.

 

Bloemkool zit vol vitamine B en C. Het bevat geen vet en is daarom een extra mooie combi met dit avocadosausje vol gezonde vetten.

 

Stoom de bloemkool gaar en pureer grof. Bloemkool is vrij zacht en dus kun je de structuur iets grover laten.

 

Doe hetzelfde met de kabeljauw. Eventueel kun je de kabeljauw en de bloemkool samen stomen.

 

Pel de halve avocado en pureer met wat kruiden, olie en water tot een glad en redelijk vloeibaar mengsel. Nog te vast? Voeg dan wat water toe.

 

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en laat de verschillende onderdelen eerst los van elkaar proeven, mochten er smaken bij zitten die nieuw zijn. Daarna kun je de ingrediënten eventueel mengen, hoeft niet.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

½ bloemkool
klein stukje graatvrije kabeljauw
½ avocado
1 theelepel avocado-olie (of een andere
plantaardige olie)
kruiden naar keuze (koriander en basilicum
combineren goed met avocado)
scheutje water (of poedermelk)

Zie ook: