De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Alpenplank

Uit Van De Plank van Sabrina Fauda-Rôle

Voorgerecht | 70 minuten | 6 personen

Ingrediënten

SPEK-SESAMSTENGEL
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (230 g)
1 ei, losgeklopt
16 plakjes gerookt buikspek
1 el sesamzaad

 

DRIE SOORTEN GESMOLTEN KAAS
1 mont-d’or
1 époisses
1 coulommiers (de kazen zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde kaasboer)

 

DRIE SOORTEN GROENTEFRITES
500 g aardappels
500 g zoete aardappels
500 g pompoen
2 el olijfolie
2 tl tijm
1 tl grof zout
2 snufjes zwarte peper

Bereidingswijze

SPEK-SESAMSTENGEL

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

 

Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het met een kwastje met losgeklopt ei. Leg er in acht rijen dakpansgewijs de plakjes gerookt buikspek op.

 

Snijd het deeg af langs de plakjes spek, rol de repen op tot stengels en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Strooi het sesamzaad over de stengels en bak ze in 15 minuten goudbruin. Laat ze voor je serveert afkoelen op de bakplaat.

 

 

DRIE SOORTEN GESMOLTEN KAAS

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

 

Open de kaasdoosjes en kruid de kazen naar keuze met tijm, gehakte knoflook, komijn of gehakte sjalot of laat ze naturel.

 

Verpak de kaasdoosjes in aluminiumfolie of bakpapier. Bak ze 45 minuten in de oven. Verwijder na 35 minuten de folie of het papier zodat de kaasjes knapperig worden onder de grill. Serveer direct.

 

 

DRIE SOORTEN GROENTEFRITES

Verwarm de oven voor tot 220 °C.

 

Was de groenten en dep ze droog. Snijd ze in frites met een dikte van 1 tot 2 cm. Leg ze in een kom en meng ze met de olijfolie, de tijm, het zout en de zwarte peper.

 

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 minuten in de oven. Je kunt ze tegelijk bakken met de kaasjes als je een heteluchtoven hebt.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

SPEK-SESAMSTENGEL
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (230 g)
1 ei, losgeklopt
16 plakjes gerookt buikspek
1 el sesamzaad

 

DRIE SOORTEN GESMOLTEN KAAS
1 mont-d’or
1 époisses
1 coulommiers (de kazen zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde kaasboer)

 

DRIE SOORTEN GROENTEFRITES
500 g aardappels
500 g zoete aardappels
500 g pompoen
2 el olijfolie
2 tl tijm
1 tl grof zout
2 snufjes zwarte peper

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.