Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Aardappelvlecht

Uit Bladerdeeg van Guillaume Marinette

Bijgerecht | 30 minuten | 6 personen

Ingrediënten

1 rol koelvers bladerdeeg (250-270 g)
5 tot 6 gekookte aardappels
50 ml crème fraîche
100 g spekjes
200 g reblochon
1 eidooier

Bereidingswijze

Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Laat een rechthoek van 10 cm vrij in het midden en maak tot aan de rechthoek aan weerszijden ­inkepingen op ongeveer 2 cm van elkaar.

 

Leg in het midden van het deeg schijfjes aardappel van 1 cm dik. Bestrijk ze met een beetje crème fraîche en bestrooi met spekjes. Bedek met dunne plakjes reblochon.

 

Maak een tweede laag met aardappels, crème fraîche, spekjes en de reblochon.

 

Vouw de uiteinden van de deeglap boven en onder over de kopse kanten van de vulling.

 

Vouw de inkepingen van de randen links en rechts om en om over het deeg zodat dit eruit ziet als een vlecht.

 

Bestrijk met eidooier en bak de vlecht 20 ­minuten in een voorverwarmde oven op 210 graden. Serveer warm of lauw.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 rol koelvers bladerdeeg (250-270 g)
5 tot 6 gekookte aardappels
50 ml crème fraîche
100 g spekjes
200 g reblochon
1 eidooier

Zie ook:

Jackfruit rendang

hoofdgerecht | 85 | 4 personen

Lees meer
Nasi goreng

hoofdgerecht | 50 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.