- Verwarm de oven voor op 180 graden. ...
Lees verderAls je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking ...
Lees verderHak de spinazie grof. Klop de eieren los met zout en peper. ...
Lees verderVerhit een droge pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad tot het lichtbruin is en het aroma vrijkomt. Schep in een kommetje en zet apart. ...
Lees verderStoof de ui gaar in wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg de paprikastukken toe en stoof ze even mee. ...
Lees verderDoe de komkommer in een schaal met de knoflook, azijn, het limoensap en 3 theelepels zeezoutvlokken. Meng alles met de handen en kneus daarbij de komkommerblokjes licht. Verhit de olie circa 2 minuten in een kleine pan tot hij warm is en giet hem...
Lees verderIk bof dat een van mijn favoriete slagers om de hoek van mijn winkel op de Albert Cuypmarkt zit. Alain Bernard heet ie. Maar veel Amsterdammers kennen ’m beter als ‘de Franse slager.’ Als je toevallig in de buurt bent van de Albert...
Lees verderToegegeven, het zijn veel ingrediënten maar het is een gerecht dat daarentegen wel heel eenvoudig te maken is. En laat ik je verklappen: je steelt er onwaarschijnlijk de show mee. Het is een publiekslievelingetje, of er nou professionele koks of...
Lees verderMeneer Hamersma is voor dit gerecht uit Greenfeast van Nigel Slater behoor lijk doende geweest om de passende wijn erbij uit te zoeken. Vond ik hele maal geen probleem, want ik mocht mee op speurtocht. Eén ding was al zeker, namelijk dat het...
Lees verderBehalve mac ’n cheese (zie blz. 84) deed ik in New York ook inspiratie op voor deze boerenkoolsalade. Bij Beauty and Essex in Lower East Side at ik deze versie. Al liet de kok van dienst zich destijds verontschuldigen dat ‘he ran out of kale’...
Lees verderEen verpletterend eenvoudig en onwaarschijnlijk lekker hapje. Ik at het thuis bij Ronald Giphart, vriend van het huis en reisgenoot van meneer Hamersma. En ik vond het recept vervolgens ook in
Citroenyoghurtijs: doe de lemoncurd en de yoghurt in een kom en meng goed met een handmixer. Giet in een metalen vorm en zet deze tenminste 5 uur in de vriezer. ...
Lees verderVerwarm de oven voor tot 180 graden. Leg de aardappels en uien in een schone theedoek en knoop dicht. Leg in een bolzeef en laat 20 min uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit. Breng een steelpan met ruim water aan de kook. Kook 2 eieren in 8...
Lees verderBegin met de teriyakisaus. Doe het water met de maïzena in een kom en roer tot het water melkwit is. Voeg de sojasaus, honing, vissaus, gember, knoflookpoeder en chilivlokken toe en roer goed. Leg de zalmfilets in de saus en laat ze marineren...
Lees verderDruk het vlees uit de worstjes en bak het aan in wat olijfolie. Voeg de zoete ui en de venkel toe en bak even mee. Bak de knoflook, de tijm en de tomaten ook even mee. Kruid met zout en peper. Blus af met de witte wijn en laat deze ongeveer tot een...
Lees verderVoor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.