Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Wild - Ronald Timmermans

 62,50 In winkelwagen

Wild - Ronald Timmermans

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen
0 reviews
Schrijf een review

Na hun boek over de Oosterscheldekreeft waarin de culinaire wereld van vissers en Zeeuwse restaurants werd verkend, begeven de auteur en fotograaf zich nu op het terrein van de jacht en het wild. Ditmaal met eigen receptuur en mooie klassiekers die voor iedereen te maken zijn. Maar ook het veld schuwen zij niet: het boek bevat prachtige beelden van valkeniers, eendenkooikers en jagers bezig met de jacht en de wildverzorging.

In Nederland wordt jaarlijks twaalf miljoen kilo aan wild gegeten en die hoeveelheid neemt alleen maar toe door fenomenen als de gekke koeienziekte, salmonellabesmetting, vogelgriep en de plofkip. Maar, het bereiden van wild kan menig thuiskok ook in de problemen brengen. Wat te doen met een vlak voor Kerst aangeboden haas of fazant van de ‘diervriendelijke’ jager: weken laten hangen omdat dit smaakverhogend zou werken bij adellijk wild of kunnen we dit naar het rijk der fabelen verwijzen? Hoe voorkomen we die gortdroge bouten en taaie stukken vlees? Hoe herkennen we een fazant of gans met duizenden vlieguren die maar niet gaar te stoven is? Het boek geeft op al deze vragen antwoord.

Wild bereiden is een jaarlijks terugkerend culinair avontuur, waar de echte liefhebber zich op verheugt. Tijdens herfst- en winteravonden haalt hij graag zoete herinneringen op van puur genot om de donkere dagen zonder neerslachtigheid door te komen. Met dit boek zijn winterse antidepressiva dan ook overbodig – en dat zonder bijwerkingen!

Het hele jaar door is er wild verkrijgbaar, vanuit het veld en op het bord. Wild gaat over pure smaak en is het waard om gegeten te worden. Uiteraard verdient het een respectvolle behandeling en een zorgvuldige bereiding. In dit complete wildboek ligt jarenlange kennisvergaring van chefs, jagers en poeliers besloten. Lees, kook en laat je verwonderen.

 62,50
Bezorgtijd is 5-7 werkdagen.
Specificaties
Uitgever
Auteur
Ronald Timmermans
Illustrator
Remko Kraaijeveld
Publicatiedatum
2013, November
Editie
1
Paginas
192
Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Gewicht
2050 g
Afmetingen
327 × 278 × 30 mm
ISBN
9789491525179
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.