Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Slow food - Carlo Petrini

 19,95 In winkelwagen

Slow food - Carlo Petrini

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen
0 reviews
Schrijf een review

Slow food staat voor puur, smakelijk en gevarieerd eten, en is het tegenovergestelde van fast food – gemaakt om haastig en gedachteloos te consumeren. De Slow Food-beweging, opgericht in 1989, telt inmiddels wereldwijd zo’n honderdduizend leden en groeit nog steeds.
Aan de basis staat de overtuiging dat voeding een essentieel onderdeel is van ons bestaan en dat daarom de kwaliteit van het leven onvermijdelijk verbonden is met goed eten. Slow Food wil laten zien hoe belangrijk voedsel is door te pleiten voor diversiteit in smaak, het leren kennen van de verschillende productiegebieden en producenten, het respecteren van de verschillende seizoenen en door aandacht te vragen voor de sociale functie van eten. In dit boek komen de belangrijkste uitgangspunten en de ontwikkelingsfasen van de Slow Foodbeweging aan de orde.
Voor deze speciale heruitgave – ter gelegenheid van de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan oprichter en voorzitter Carlo Petrini – schreven Samuel Levie en Joris Lohman van de Youth Food Movement een voorwoord.

Carlo Petrini is (mede)oprichter en voorzitter van Slow Food International. De organisatie groeide onder zijn leiding uit van een actie tegen de opening van een Mc Donald’s-Vestiging in Rome tot een wereldwijde beweging die zich richt op de bescherming van traditionele voedingsmiddelen en agrarische biodiversiteit.
Petrini is journalist en gastronoom van beroep en woont in zijn geboorteplaats Bra (Piemonte).

 19,95
Bezorgtijd is 5-7 werkdagen.
Specificaties
Uitgever
Auteur
Carlo Petrini
Illustrator
Publicatiedatum
2015, January
Editie
1
Paginas
192
Taal
Nederlands
Bindwijze
Hardcover
Gewicht
381.00 g
Afmetingen
223 × 145 × 24 mm
ISBN
9789059566132
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.