Open woensdag tm zaterdag van 11:00 - 18:00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Prettig afvallen met Greet -

 16,95 In winkelwagen

Prettig afvallen met Greet -

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen
0 reviews
Schrijf een review

foto: Greet in het prachtige coulissenlandschap bij Vorden.

MAG IK ME EVEN VOORSTELLEN?

Ik ben Greet van de Pol-Pouwels. Al ruim 25 jaar ben ik voedingsdeskundige en al die jaren heb ik met veel succes mensen in groepsverband begeleid en gestimuleerd. Met een menuplan, dat is gebaseerd op de Schijf van Vijf, maak ik de mensen bewust van een gezonde eetgewoonte, geef ik hun nuttige tips en voedingsadviezen en begeleid ik hen naar een gezond gewicht.

Ik zeg wel eens: “Het unieke van het menuplan is het alledaagse, de eenvoud. Het is dus voor en van iedereen”. Met alledaagse voedingsmiddelen en drie volle maaltijden met verantwoorde tussendoortjes kan het hele gezin meedoen en kan men na het bereiken van het gezonde gewicht gewoon verder met de aangeleerde eetgewoonte en dus op gewicht blijven. Geen calorieën en punten tellen. Gewoon het menuplan volgen en je zit elke week gemiddeld op 1250 tot 1300 Kcal, waarmee je een pond tot een kilo per week afvalt. Geleidelijk en verantwoord dus: het menuplan is beslist geen crashdieet en wil dit ook niet zijn. Geen supplementen. Je moet dan wel gevarieerd eten en je goed aan het menuplan houden. Ik weet nu, dat verantwoord afvallen het aanleren van een gezonde eetgewoonte is.

Het werken als cursusleidster heb ik altijd met enthousiasme gedaan. Je bent voor de cursisten het voorbeeld, de stimulerende factor. Dat laatste is heel belangrijk: als je een cursist weer zover had, dat ze zei “Ik ga er weer helemaal voor” dan genoot je daar zelf net zo van. Voor mij was een cursusuur altijd en … en: én informatie, én gezelligheid. Geen kletsuurtje. En ik verwachtte gewoon, dat iedereen zijn best deed; het was geven en nemen. En als ze mij best wel streng vonden, beschouwde ik dit als een compliment.

Zelf ben ik al vanaf mijn vijfendertigste alert op overgewicht. Op dat moment was ik hoofdleidster van een kleuterschool in Apeldoorn. Tot dan was ik nog nooit bewust bezig geweest met gezonde voeding en de weegschaal. Tot die dag dus, dat ik wel op de weegschaal stond en behoorlijk schrok. Vanaf dat moment ben ik mij door studie gaan verdiepen in gezonde voeding en een gezond gewicht. Ik werd zo enthousiast, dat ik besloot zelf mensen met overgewicht te gaan begeleiden in groepsverband. Zelf had ik daarmee in de jaren zeventig positieve ervaringen opgedaan bij Slimming International; de leidster kon me zo motiveren, dat zij me over de streep trok. En …. ik heb er nooit spijt van gehad. En dat het aansloeg kon ik meten aan de volle cursusuren en de enthousiaste reacties. Inmiddels ben ik al weer ruim 20 jaar directrice van de landelijke afslankorganisatie Dream Line (www.dream-line.nl). Graag geef ik mijn kennis en ervaringen door via ervaren cursusleidsters om zoveel mogelijk mensen te helpen en motiveren bij overgewicht.

Nu wil ik mijn ervaringen, voedingsadviezen en recepten door middel van mijn boeken “Op weg naar een verantwoord gewicht met Greet” en ”Prettig afvallen met Greet’ aan iedereen doorgeven. Zo hoop ik weer (honderd)duizenden mensen gelukkig te maken. Ook u, dat weet ik zeker.
Daarom zie ik mijn boeken als een schot in de roos. Heel veel kook- en eetplezier.

 16,95
Bezorgtijd is 5-7 werkdagen.
Specificaties
ISBN
9789081230728
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.