Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

One Pro - Edwin Vinke

 35,99 In winkelwagen

One Pro - Edwin Vinke

Kookboek en leefstijl door chef** Edwin Vinke, voedingsdeskundige Marja Hevel en journaliste Henriëtte van Norel. Krijg controle over je eigen lichaam en je eigen leven, want zo krijg je controle over alles waar je dagelijks mee in de weer bent. Als je lekker in je vel zit, kun je andere mensen in je omgeving inspireren om gezellig samen eten te bereiden dat het lichaam niet vermoeit en samen te genieten van elk moment aan tafel met familie en vrienden.

Eiwitten
Voor dit One Pro-kookboek heeft chef** Edwin Vinke, samen met zijn keukenteam, bestaande recepturen teruggeschreven naar slechts één eiwit. Koken met één eiwit per maaltijd vergde uiterste creativiteit van het hele team, omdat ze op zoek zijn gegaan naar nieuwe combinaties. Geen zware room- of botersauzen meer met boter en slagroom, maar een mousselinesaus op basis van kokosmelk en olie.

Gezondheid
Vinke: “Als team zijn we teruggegaan naar de basis en hebben we nagedacht over vragen als: ‘Wat bindt een mayonaise en hoe ontstaat zo’n binding?’, ‘Hoe wordt een romige smaak gerealiseerd?’ en ‘Hoe blijft de smaak behouden waardoor een gerecht zo geliefd is geworden?’ als er in elk gerecht maar slechts één eiwit mag voorkomen. Dit was voor het hele team een bijzonder uitdagende, maar uitermate leerzame reis. De ervaringen van deze reis wil ik graag met je delen. Gezondheid is immers ons grootste goed en daarom wil ik dat je met je familie en vrienden fit van tafel gaat”.

Inhoud
Inhoud van het One Pro-kookboek is lezenswaardig en uitermate praktisch. Alle recepten in het boek, verdeeld over 12 proteïnesoorten, zijn geschikt als ontbijt-, lunch- of dinergerecht en worden aangevuld met heerlijke nagerechten. Het op tafel zetten van een meergangen-diner met één eiwitsoort behoort met dit boek dus tot de mogelijkheden.

Om de planning voor jou te vereenvoudigen, zijn alle recepten opgedeeld in een gedeelte ‘voorbereiding’ en ‘bereiding’. De basissausen en dressings in dit boek kunnen op voorhand in grotere hoeveelheden worden bereid (en ingevroren), zodat uiteindelijk het bereiden van het hoofdrecept minder tijd in beslag neemt. Op deze wijze kan eerder op de dag, of in de dagen ervoor, al het meeste werk worden verricht. Zodra de gerechten worden genuttigd, hoeven deze alleen nog maar te worden afgewerkt. Ideaal dus als je een One Pro-maaltijd wilt meenemen.

Recepturen
Sommige recepten in dit boek lenen zich om op meerdere manieren te worden ingezet. Een smoothie op yoghurtbasis, kan bijvoorbeeld ook dienen als dressing op een salade door de yoghurt in het recept te vervangen door een oliesoort. Voor sommige, moeilijker verkrijgbare ingrediënten is in de voetnoot een alternatief opgenomen. Ook is er een basis-ingrediëntenlijst, zodat je tijdens de bereiding van de recepturen alle basisingrediënten binnen handbereik hebt. Alle recepten in dit boek zijn getest door de redactie en zijn voor vier personen, tenzij anders aangegeven.

 35,99

Specificaties
Auteur
Edwin Vinke
ISBN
9789090375953
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.