De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00 tot 18:00. Online bestellen kan altijd.

Kookworkshop: Basistechnieken over 3 zondagen (start 19 maart) - Rob van Zijst

 495,00 In winkelwagen

Kookworkshop: Basistechnieken over 3 zondagen (start 19 maart) - Rob van Zijst

Kookworkshop: Basistechnieken door Rob van Zijst
Zondag 19 maart
Zondag 26 maart
Zondag 2 april
9:30 – 18:00
€ 495 (incl. btw)

Dagindeling:
09:30 uur inloop, koffie en croissant.
09:45 start les met de theorie, afhankelijk van de les gemiddeld 25 a 30 minuten.
13:00 lunchpauze. Er wordt gegeten in de bovengelegen restaurant ruimte met de producten van het ochtend gedeelte.
13:30-18:00 uur middaggedeelte. Aan het eind van de les worden de resultaten van de les netjes verdeeld om mee naar huis te nemen en heb je gemiddeld voor 2 dagen eten voor 2 personen bij je (scheelt weer wat hello fresh pakketten).

Er kan per lesdag worden ingeschreven. Er dienen 8 deelnemers te zijn om de cursus door te laten gaan. Als een groepje van 7 ontstaat kan de groep doorgaan mits de kosten van no. 8 gedragen worden door de overige deelnemers.

Overzicht van de onderdelen die behandeld en geoefend worden:

Dag 1
De eerste les wordt er ruimschoots aandacht besteed aan kwaliteit van voedsel. Niet alleen inkooptechnisch, herkennen van goede producten, onderscheid maken tussen rommel en verantwoord duurzaam materiaal, inkoop etc, maar ook het kwaliteitsysteem, hygiene, onder de naam HACCP komt uitgebreid aan de orde. We hebben het ook over de micro-organismen, schoonhouden van de werkplek, bederven van voedsel enz.

Inzicht verkrijgen in het hoe en waarom mise en place koken nodig is.
Snijtechnieken, niet alleen hoe te snijden, maar ook hoe met de materialen om te gaan. Hoe houd ik mijn messen mooi. Het aanzetten van een mes.
Roertechnieken. Het gebruik van materialen, de juiste houding, de gewenste resultaten. Maken van mayonaise.
Basisfond, pinceren, bouquet, en enige afleidingen.
Binden van soepen en sausen op basis van een roux, salpicon, ragout, bitterballen, kroket..
Blancheren van o.a. wortel, aardappel, prei en andere groenten met het oog op mise en place koken.
Blancheren van diverse garnituren.
Kip ontleden, techniek en coffre.
Braden in de oven van een hele kip en parelhoen.
Theorie omtrent de diverse soorten, waterkip, loopkip, zitkip enz.
Basiskooktechnieken van groenten, blancheren, koken, grillen en ovenbereiding.
Bereiden van een farce met kippenlever als vulling voor een uitgebeende kippenbout
Afleidingen van mayonaise saus.
Eiergerechten: Omelette, roerei, gepocheerd ei.

Dag 2: Visdeel
Snijtechnieken, verdere routine, verfijning van snijwijze en modellen.
Aziatische wijze waarop inktvis gesneden wordt.
Kooktechnieken van vis: en pappilotte, zoutkorst
Visfond, bouillon fumet.
Fileren van vis.
Vis bakken à la meunière.
Visquenelles met beurre blanc saus.
Afleidingen van visfond m.b.t. sausen, vissaus gebonden met roux/ room.
Castrix, Hollandaise saus.

Groentedeel
Diverse methoden komen aan bod. Blancheren, voor mise en place, koken en grillen, de moderne manier van stoven in de oven, of stomen in een mandje.
Welke groente bij welk deel, vlees, vis, gevogelte.
Moderne stamppotjes maken, op smaak brengen met andere middelen dan boter en ei.
Yotam Ottolenghi bereidingen.
En aandacht voor modern vegetarisme.

Dag 3: Vleesdeel
Afleidingen basisfonds, jus de veau.
Specifieke theorie m.b.t. beoordelen van kwaliteit, afhangen/ besterven.
Basis bereidingen.
Vlees bewerken.
Snijden.
Afvliezen.
Spierbundels, draad.
Sauteren, bakken in vetstof in een sauteuse/ koekenpan, saltimboca.
Slow cooking groot vlees met procureur.
Biefstuk theorie in de pan met diamanthaas.

Dessertdeel
Basis patisserie, harde wener, 123+eitje, crème anglaise, bavaroise op melkbasis, soezenbeslag,
Biscuit beslag.
Taartbakken.
Chocolade smelten, ganache, chocolade moulleux en afwerken chocolade truffeltaart.
Saucijzenbroodjes.
Soesjes spuiten, afbakken en vullen.
Perenroomtaart op bladerdeeg.

Wat krijg je:
3 goed gevulde lesdagen met veel zelf doen en veel theorie tussen de bedrijven door.
Les van een doorgewinterde leraar qua leeftijd op jaren, maar jong en modern van geest.
Alle producten van de les worden na afloop eerlijk verdeeld en mee naar huis genomen.
Minstens 2 dagen eten voor 2 personen (spaart weer een maaltijd box uit!).
3x lunch, koffie, thee, fris en na 15.00 uur een glaasje wijn bij het koken.
Digitaal lesmateriaal, lijstje met handige adressen waar je inkopen kunt doen, tips all over the place.
Gebruik van schorten, handdoeken en alle benodigde keuken materialen.

Wat kost het:
495,00 euro.
Kan gespreid betaald worden indien gewenst.
Bij verhindering mag een ander gestuurd worden of mag er in een latere groep ingehaald worden.

 495,00
Nog 8 op voorraad Bezorgtijd 2-3 werkdagen.
Specificaties
Auteur
Rob van Zijst
ISBN
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.