Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Kleine Geschiedenis van de Nederlandse Keuken - Jaques Meerman

 24,99 In winkelwagen

Kleine Geschiedenis van de Nederlandse Keuken - Jaques Meerman

De Nederlandse keuken wordt vaak gezien als karig en beperkt, met gerechten zoals pannenkoeken, boekweitpap en stamppot als de bekendste voorbeelden. Maar in werkelijkheid is de Nederlandse keuken veel rijker en gevarieerder dan dat. In het kookboek “Kleine Geschiedenis van de Nederlandse Keuken” neemt Jacques Meerman ons mee op een culinaire reis door de eeuwen heen om de evolutie van onze Nederlandse culinaire traditie te ontdekken.

De invloeden op de Nederlandse keuken zijn divers en komen voort uit verschillende historische gebeurtenissen. Zelfs de Romeinse bezetting heeft zijn sporen achtergelaten, zij het beperkt. Daarnaast brachten de Arabieren ingrediënten zoals spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit naar Nederland. En dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 zijn sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa tegenwoordig niet weg te denken uit onze keuken. Deze historische ontwikkelingen hebben een grote invloed gehad op onze Nederlandse gastronomie en hebben bepaald hoe we vandaag de dag koken en eten.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat het niet alleen een fascinerende kijk biedt op de geschiedenis van Nederland, maar ook meer dan honderd historische recepten bevat. Van klassiekers zoals appelstruifjes, krentensop en potpastey tot minder bekende gerechten, krijgen lezers een inzicht in hoe er vroeger werd gekookt en gegeten. De rijk geïllustreerde pagina’s maken het een visueel aantrekkelijk boek dat de culinaire geschiedenis tot leven brengt.

Jacques Meerman is een ervaren vertaler van kookboeken en heeft gewerkt aan werken van gerenommeerde auteurs zoals Claudia Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli, evenals de Larousse Gastronomique en boeken van Slow Food. Zijn jarenlange verblijf in Spanje heeft zijn fascinatie voor de Nederlandse keuken aangewakkerd, die vanuit een buitenlands perspectief verrassend exotisch blijkt te zijn.

“Kleine Geschiedenis van de Nederlandse Keuken” is een waardevol boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de culinaire geschiedenis van Nederland. Het biedt een diepgaand inzicht in de verschillende invloeden en ontwikkelingen die hebben bijgedragen aan onze Nederlandse keuken. Met zijn historische recepten en prachtige illustraties nodigt het boek je uit om de Nederlandse culinaire tradities te herontdekken en te waarderen.

 24,99

Specificaties
Auteur
Jaques Meerman
ISBN
9789026332586
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.