Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Een lekkere suster en andere heerlijkheden -

In winkelwagen

Een lekkere suster en andere heerlijkheden -

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen
0 reviews
Schrijf een review

Eten klaarmaken is van alle eeuwen. En ons liefste eten is meestal het eten dat we van thuis hebben meegekregen. Vandaar dat sommige recepten heel lang in de familie blijven. Zo kwamen ook de gerechten die vijf generaties lang in dit boek zijn genoteerd, van de achttiende tot in de twintigste eeuw, steeds weer op tafel. Het handgeschreven receptenboek van Louise ToeWater-Van der Muelen is hiervan het tastbare bewijs.

Toen Louise het boek in 1774 kreeg, stonden er 137 recepten in. Tot op bladzijde 83 is in dezelfde hand geschreven. De daaropvolgende bijdragen zijn toegevoegd in wisselende handschriften. Iedere eigenares heeft recepten toegevoegd, vanzelfsprekend de een meer dan de ander. Het zijn recepten voor eten en drinken, voor huismiddeltjes bij ziekte en voor huishoudelijke zaken.
Het boek is ontstaan in een regentenfamilie in Zutphen en ook in de volgende generaties bleef het in een dergelijk milieu. Het boek eindigt in de twintigste eeuw, het laatste recept is van 1920. Achterin het boek is een alfabetisch register opgenomen, dat door alle generaties heen volledig is bijgehouden.

In Een lekkere Suster en andere heerlijkheden zijn 157 van de 500 oorspronkelijke recepten opgenomen. De gerechten zijn ook nu bijna allemaal gemakkelijk te maken met goed verkrijgbare ingredi├źnten. Het is eten om van te genieten en samen te delen. Het boek is ge├»llustreerd met prachtige foto’s van de gerechten, op oud en antiek servies. De recepten tonen de verschillen en veranderingen in eetcultuur die optraden tussen 1774 en 1920, niet alleen binnen deze familie maar ook binnen de Nederlandse samenleving.

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen.
Specificaties
Gewicht
542.00 g
Afmetingen
226 × 172 × 25 mm
ISBN
9789057309465
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.