Open woensdag tm zaterdag van 11:00 - 18:00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Couperus culinair -

 19,99 In winkelwagen

Couperus culinair -

Bezorgtijd is 5-7 werkdagen
0 reviews
Schrijf een review

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus
Met een voorwoord van Johannes van Dam
Roep de verloren tijd op met klassieke recepten uit het negentiende-eeuwse Den Haag, Indië en Italië. Maak zelf de vermouth americano waar Couperus zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse souper van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef De stille kracht met een heerlijke rijsttafel.

Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman, historica en Couperuskenner, op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakte ze hier een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus’ ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. Van vele gerechten die Couperus in zijn werk noemt – in romans, feuilletons en brieven – heeft de schrijfster het recept uit oude en nieuwe bronnen opgedoken en voor hedendaagse liefhebbers opgepoetst. De recepten worden gelardeerd met verrassende fragmenten uit Couperus’ werk en schitterende foto’s.

José Buschman publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt. Zij is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.

 19,99
Bezorgtijd is 5-7 werkdagen.
Specificaties
ISBN
9789059374294
Boeken van dezelfde auteur:
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.