Lokale (seizoens)producten, duurzaamheid, conserveren en niets verspillen zijn dé succesfactoren van eetcafé en inmakerij Cornersmith in Marickville (Sydney). De visie van eigenaren Alex Elliott-Howery en James Grant zal iedereen aanspreken. Gebruik de overvloedige oogst groenten en fruit van je buren en ruil ze voor een kop koffie, lunch of enkele potten zelfgemaakte jam of pickles. Koop in bij de lokale producenten en pluk in de natuur alles wat je kunt gebruiken en lekker is.
Deze filosofie zie je direct terug in het kookboek Cornersmith. In de hoofdstukken Lente, Zomer, Herfst, Winter en Inmaken staan veel verrassende gerechten. Denk aan boerenkool-appelsalade met karnemelk-dressing, kiemgroenten & zaden, rabarber met hibiscus of kruidig gehakt met zelfgemaakte granaatappelsiroop. Afgewisseld met allerhande recepturen om overschotten aan fruit en groenten te conserveren. Van ontbijt tot kruidenzout; vanhomemade labneh tot en met inmaakradijsjes en sprankelende hoofdgerechten.
Cornersmith is in 2014 uitgeroepen tot beste café door de Sydney Morning Herald Good Café Award.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.