Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Asperges met zilt-zachte ansjovisboter

Nagerecht | 35 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 60 g ansjovis (potje op olie, afgespoeld)
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • half gedroogd rood pepertje, verkruimeld
  • zwarte peper uit de molen
  • sap van 1 citroen
  • 2 bosjes groene asperges, onderste 2 cm afsnijden, gewassen

Bereidingswijze

Kraakgroene asperges met een zilt-zachte ansjovisboter

Hak de ansjovis heel fijn en roer door de boter. Voeg de rode en zwarte peper toe. Daarna

citroensap naar smaak.

Kook de asperges beetgaar in ruim kokend water (ongeveer 5 minuten).

Giet af door een vergiet, laat even uitlekken en verdeel over vier bordjes.

Doe er een flinke klont ansjovisboter over.

 

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Asperges steken graag hun kopje boven het maaiveld uit om riesling, pint blanc en sauvignon

blanc te zien naderen. En bij deze groene editie staat het licht ook op groen voor grüner

veltliner en vinho verde.

Ingrediënten

  • 60 g ansjovis (potje op olie, afgespoeld)
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • half gedroogd rood pepertje, verkruimeld
  • zwarte peper uit de molen
  • sap van 1 citroen
  • 2 bosjes groene asperges, onderste 2 cm afsnijden, gewassen

Zie ook:

Palak-paneerburgers

hoofdgerecht | 30 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.