Week het eekhoorntjesbrood een half uurtje in ongeveer 2 dl warm water. Hak de verse paddenstoelen in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook, bak die in olijfolie aan, en voeg dan de paddenstoelen toe. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en bak het mee. Bewaar het vocht.
Snijd de salie fijn, verkruimel het pepertje en voeg dit met het citroensap en de rasp toe aan de pan. Breng het mengsel op smaak met zout en laat het ongeveer 8 minuten bakken tot het zacht is. Doe dan het vocht van het eekhoorntjesbrood in de pan.
Kook intussen de penne gaar in zout water. Meng de eidooiers met ongeveer 75 g parmezaanse kaas en zwarte peper.
Als de penne gaar zijn doe je een flinke scheut van het kookvocht bij de paddenstoelen. Breng de saus aan de kook en giet de penne af. Doe de penne in de hete pan met paddenstoelen, haal die van het vuur en roer het eimengsel door de hete pasta.
Proef en voeg eventueel nog zout en peper toe en serveer direct in diepe (verwarmde) borden met de rest van de parmezaan.
Wil je iets weten waar mijn website geen antwoord op geeft? Stuur me dan even een berichtje. Dan kom ik er zo snel mogelijk op terug. En heb je haast? Bel me even. Dan zet ik het gas laag en kom ik aan de telefoon.
Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.