De winkel is vandaag geopend van 11:00 - 18:00

Recept voor Kabeljauw met parmaham en salie uit “Vis voor elke dag”

Vis voor elke dag. Bart van Olphen. € 25,00. Carrera Culinair.  

Kabeljauw met parmaham en salie ( 4 personen)

  • 100 g rauwe ham zoals parmaham of serrano
  • 4 kabeljauwfilets van 150 à 170 gram, zonder vel
  • handvol verse salieblaadjes
  • olijfolie, extra vierge
  • zout en peper

(Alternatieve vissoorten: schelvis of heek)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg de plakken ham op het ovenrooster en bak ze in 8 à 10 minuten krokant. Laat afkoelen op keukenpapier. 

Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper. Let op met zout, de plakken ham zijn dat al behoorlijk.

Smeer de bodem van een ovenschaal in met olijfolie. Leg de stukken kabeljauw in de schaal, voeg nog wat olijfolie en de salie toe. Meng de salie even goed met de olie om verbranden te voorkomen. 

Gaar de vis in de oven in 12 tot 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.

Serveer in de schaal met de krokant gebakken ham er bovenop. 

Geef er gekookt aardappeltjes bij.

Bijpassende video’s van Foodtube

De wijnen

Online

Pour Une Poignée de Bouteilles 2015, Vin de France, Frankrijk. € 16,00 (rood; vin naturel)

Blije Wijnen.

Supermarkt

Rosé de l’Horte 2016, Vin de France, Frankrijk. € 4,99 (rosé)

Plus.

Wijnspeciaalzaak

Poggio  2015, ‘Epos’, Frascati Superiore, Italië. € 14,95 (wit)

Wineboutique & Spirits; Wijnhandel van Krimpen 

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.