De winkel is vandaag geopend van 11:00 - 18:00

Recept voor Hertenbiefstuk met geroosterde bieten uit “Wildkookboek”

Wildkookboek. Jacques Hermus. € 24,95. Fontaine Uitgevers

Hertenbiefstuk met geroosterde bieten (4 personen)

(koop bij voorkeur alle bieten even groot)

  • 4 hertenbiefstukken van ca. 140 g (op kamertemperatuur)
  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 rauwe rode bieten
  • 3 rauwe gele bieten
  • 3 rauwe chiogga-bieten 
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verhit voor de bieten de oven tot 180 graden. Was de bieten goed en dep ze droog. Leg de bieten in de hete oven en laat ze afhankelijk van het formaat in 45 tot 60 minuten gaar worden. Haal de bieten uit de oven en laat ze wat afkoelen. Je kunt het vel er nu heel makkelijk met je duim afstropen. Snijd de bieten in parten, besprenkel ze met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

Dan de hertenbiefstukken. Zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur zijn. Verhit in een ruime braadpan de boter met de olijfolie. Bake de hertenbiefstukken adfhankelijk van de dikte in 2 tot 3 minuten aan weerszijden bruin. Houd ze voortdurend in beweging. Haal de pan van het vuur, leg de biefstukken op een warme schaal en laat ze afgedekt met aluminiumfolie enkele minuten rusten. Serveer de hertenbiefstuk met de geroosterde bieten. Geef er eventueel nog aardappel- of knolselderijpuree bij.

Bijpassende video’s van Foodtube

De wijnen

Online

Bodegas Tempore 2015, ‘Generación 73’ Garnacha, Bajo Aragón, Spanje. € 13,95 (rood; biologisch)

SVBE Wijnprofessionals.

Supermarkt

Gabriel Meffre 2015, ‘Saint-Barthélemy’, Vacqueyras, Frankrijk. € 10,49 (rood)

Albert Heijn.

Wijnspeciaalzaak

Territorio 2016, Cabernet Sauvignon, Valle Calchaqui, Argentinië. € 13,20 (rood)

Not Only Tinto, Sarphatipark 24.

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.