De winkel is nu gesloten. Online bestellen kan altijd!

Recept voor Dal met Papadums uit ‘Leafs’

 

Uit: Carola de Kanter. Leafs. € 29,95. Good Cook

Dal met papadums (4 personen)

  • 350 g gemengde linzen, bijvoorbeeld groene en rode, goed gewassen
  • 8 papadums
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnzaad, gemalen
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 tomaten, in stukken gesneden
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 3 tenen knoflook
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • zout en peper

 

Om te garneren

  • 1 rode peper
  • halve bos verse koriander

 

Bereiding

Kook de linzen gaar in ruim water met wat zout en giet af. Verhit de olie en fruit daarin de gedroogde kruiden, voeg de fijngehakte ui toe en na 1 minuut de verse tomaten.

Rasp het stukje gemberwortel en de knoflook er boven.  Voeg de gepelde tomaten en de linzen toe en laat op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Haak het rode pepertje fijn. Schep van de dal in de borden en garneer met de peper en verse koriander. Zet er een stuk papadum in. De rest van de papadums geef je erbij.

Foodtube video’s over linzen
Linzensalade met limoen video
Bloedworst slak video

De bijpassende wijnen

Online
Vidigal 2015, Dão, Portugal € 7,50 (normale prijs: € 9,95)
Sandor Wine Import

Supermarkt
Doña Dominga 2015 Carmenère Gran Reserva, Colchagua Valley, Chili. € 8,99
DirckIII

Wijnspeciaalzaak
Villa Trasqua 2016 ‘Traluna’ Toscane, Italië. € 9,95
Van Krimpen, Frans Halsstraat 67.

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.