De winkel is nu gesloten. Online bestellen kan altijd!

Recept voor auberginecurry

 

Een rijke, verrassende auberginecurry

(Uit I Love Groente van Janneke Vreugdenhil)

Voor 4 personen:

 

1 bosje koriander, alleen de blaadjes

4 el Thaise groene currypasta

2 el zonnebloemolie

2 blikken kokosmelk

2 aubergines, in dobbelstenen

400 g tuinbonen (diepvries), dubbel gedopt

sap van 2 à 3 limoenen

200 g kersentomaten, gehalveerd

2 handjes spinazie, grof gesneden

 

Laat een wok op hoog vuur heet worden.

Schenk er de olie in en fruit de currypasta 2 tot 3 minuten.

Schenk de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen.

Voeg de aubergine toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op lager vuur.

Voeg de tuinboontjes toe en laat nog een paar minuten meekoken.

Proef en maak op smaak met zout en limoensap.

Roer tot slot de kersentomaatjes en spinazie door de curry en bestrooi met fijn gehakt

Serveer met rijst en papadums.

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Hurry, haal riesling, viognier of Zuid-Franse rosé bij je curry. Wordt het extra genieten.

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.