De winkel is vandaag geopend van 11:00 - 18:00 13 mei tot en met 4 juni is de winkel wegens vakantie gesloten

Recept voor spaghetti vongole

 

Voor 4 personen:

1 kg vongole, venusschelpen

150 ml olijfolie

2 tenen knoflook, geschild, geraspt

350 g spaghetti

1 el verse bladpeterselie, heel fijn gesneden

1 sjalotje, heel fijn gesnipperd

1 el mayonaise

1 el crème fraîche

witte wijn, scheut

chilipepertje, gedroogd, heel fijn verkruimeld

zout en peper

 

Schelpen afspoelen in een bak met koud water. Afgieten in een vergiet. Verwijder de schelpen

die stuk zijn of niet direct dichtgaan als je er even flink op tikt.

Verhit de olijfolie in een pan, doe er de knoflook, de sjalot en de chilipeper in.

5 minuten zacht laten worden op niet te hoog vuur.

Blus af met een flinke scheut witte wijn ( je weet nu welke), roer de crème fraiche en – het

geheim- de mayonaise erdoor. Daarna de vongole.

Geef ze ongeveer 5 minuten om open te gaan en roer af en toe.

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar.

Controleren of ie al dente is (meestal veel eerder dan op de verpakking staat!) doe je door er

een sliertje uit te vissen en het even te proberen.

Als je denkt dat ie bijna goed is, is de spaghetti eigenlijk klaar. Hij gaart namelijk later nog

even door bij de vongole.

Giet de spaghetti af in een vergiet en doe ‘m nu in de pan met vongole die je nog heel even

kort verhit, al roerend.

Voeg zout en peper toe naar smaak en bestrooi met peterselie.

Dien de spaghetti met vongole op in een verwarmde schaal.

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Italiaans. Natuurlijk. En bianco. Ecco! Van de garganegadruif (hofleverancier van onder

andere Soave), vermentino en – lekker fris- pinot grigio uit de noordelijke Italiaanse regio’s,

met name uit Alto Adige.

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.